fbpx

Sökmotor­optimering.

vi bygger
långsiktiga
relationer.

behöver du hjälp att synas?

Tveka inte att kontakta oss för rådgivning eller boka in ett möte.

Få fler kunder med SEO (Sökmotoroptimering)

Alla företagsägare som vill säkerställa att deras hemsida ses av potentiella kunder bör se till att deras hemsida är korrekt optimerad för sökmotorer som tex Google. I Sverige görs det ca 50 miljoner sökningar varje dag.

Se till att din webbplats är korrekt optimerad för sökmotorer

SEO, eller sökmotoroptimering (Search engine optimization på engelska), är processen för att se till att din webbplats visas så högt som möjligt i sökmotorernas resultat. Detta görs genom att använda relevanta sökord och fraser, samt att se till att din webbplats struktur och innehåll är båda lätta för sökmotorer att indexera. Målet med SEO arbetet är att öka mängden organisk trafik.

Även om sökmotoroptimering kan vara en komplex och tidskrävande process, är det viktigt för alla som vill att deras webbplats ska ses av potentiella kunder. Med lite ansträngning kan Capace hjälpa er med att se till att din webbplats är ordentligt optimerad för sökmotorer och nå ut till en så bred publik som möjligt.

Skapa högkvalitativt relevant innehåll som är relevant för din målgrupp

SEO är en process för att optimera en webbplats för sökmotorer som Google med målet att tjäna högre organisk trafik och förbättra webbplatsens synlighet i sökmotorernas algoritmer. Capace Media använder en mängd olika taktiker för att uppnå detta, inklusive sökordsforskning, länkbyggande och skapande av content. En av de viktigaste aspekterna av SEO är att skapa högkvalitativt innehåll som är relevant för din målgrupp.

Detta innebär att vi publicerar artiklar, blogginlägg och infografik (content) med er som erbjuder värde för läsarna och är optimerade för de nyckelord som dina kunder söker efter. Genom att producera SEO-vänligt typ av innehåll kan du tjäna högre ranking på bland annat Google, locka fler besökare till din webbplats och i slutändan öka din försäljning.

Du kan också förbättra din SEO-rankning genom att skapa eller få länkar till din webbplats från webbplatser av hög kvalitet.

Kontinuerlig optimering och uppdatering

Slutligen, regelbunden publicering av nytt innehåll hjälper till att visa både användare och sökmotorer att din webbplats är aktiv och uppdaterad. Även om det inte finns någon garanti för att dessa taktiker omedelbart kommer att resultera i en högre SEO-rankning, är de alla metoder som kan leda till förbättrad synlighet över tid.

Marknadsför ditt innehåll på sociala medier och andra onlinekanaler

Det finns ett antal strategier som kan användas för att förbättra SEO, men en av de mest effektiva är att marknadsföra ditt innehåll på sociala medier och andra onlinekanaler. Genom att dela ditt innehåll på dessa plattformar kan du nå en bredare publik och locka fler besökare till din webbplats.

Dessutom kan länkar från sociala medier och andra webbplatser hjälpa till att förbättra din webbplats ranking i SERP(resultatlistan vid en sökning i en sökmotor). Som ett resultat är marknadsföring av ditt innehåll på sociala medier och andra onlinekanaler en viktig del av alla SEO-strategier.

 

Vill du veta mer?

Fyll formuläret nedan så kontaktar vi dig.

kartläggning

All vår optimering föregås av analys, kartläggning och research. Läs mer om detta nedan.

förberedelser

Innan vi påbörjar själva optimeringen kan vi behöva rekommendera ev. åtgärder som behöver vidtas på kundens hemsida för bästa resultat.

optimering

Nu har vi en strategi på plats samt alla förutsättningar att påbörja arbetet med optimeringen.

statistik

Optimeringen är igång och vi börjar se resultat. Vi hämtar in statistik och kan justera optimeringen efter den.

Sök efter de rätta sökorden att rikta in sig på

Alla bra SEO-kampanjer börjar med forskning/analys. Det första steget är att identifiera rätt sökord att rikta in sig på. Detta kan vara en skrämmande uppgift, eftersom det finns bokstavligen miljontals sökord att välja mellan. Det är här vår expertis kommer in och det finns några metoder som kan hjälpa till att begränsa fältet.

Tänk först på avsikten med den som söker. Vad letar de efter? Informationssökord är vanligtvis längre och mer specifika, medan transaktionssökord är kortare och mer konkreta.

För det andra, tänk på konkurrensen.Välj sökord som är tillräckligt populära för att generera trafik, men som inte är så populära att du aldrig kommer att rankas på första sidan. Slutligen, glöm inte söktrender. Tänk på hur säsongsmässiga förändringar eller aktuella händelser kan påverka sökordspopulariteten. Vi hjälper er att söka efter de rätta sökorden, med Capaces SEO kommer du att ha en mycket bättre position för SEO-framgång.

Vilka delar består SEO av?


On-page SEO

On-page SEO avser alla åtgärder som kan vidtas direkt inom webbplatsen för att förbättra dess position i SERPen. Detta inkluderar allt från att optimera titel taggarna och meta descriptions till att förbättra webbplatsens struktur, interna länkar och se till så att det är relevant innehåll på hemsidan.

Off-page SEO

Off-page SEO, å andra sidan, hänvisar till alla aktiviteter som utförs utanför webbplatsen som kan påverka dess rankning i sökresultaten. Den viktigaste av dessa är länkbyggande, vilket är processen att skaffa externa länkar från högkvalitativa webbplatser. Här får man ta reda på och gå igenom så att de domäner som länkar inte gör mer skada än nytta för er ranking i sökmotorerna.

Teknisk SEO

Teknisk SEO är en delmängd av SEO som fokuserar på att förbättra de tekniska aspekterna av en hemsidan, såsom struktur, kod och prestanda. Teknisk SEO kan hjälpa till att förbättra "genomsökningsbarheten" för en webbplats, indexeringen av sidor och hastigheten på hemsidan. Det kan också bidra till att förbättra användbarheten av en webbplats och göra det lättare för sökmotorer att hitta och indexera innehåll.

Teknisk SEO är en viktig del av alla SEO-strategier, och det är bra att arbeta med en SEO-specialist eller byrå för att säkerställa att din webbplats är optimerad för sökmotorer.

SEO är för dig med is i magen

Sökmotoroptimering är en viktig del av all digital marknadsföringsstrategi och om den görs på rätt sätt kan den leda till ökad trafik, konverteringar och ROI.

Det är dock viktigt att notera att SEO tar tid att nå resultat och bör betraktas som en långsiktig investering.

Några vanliga misstag med SEO-insatser som kan skada rankning

Sökordsforskning/Nyckelordsanalys

Sökordsforskning är avgörande för att identifiera rätt sökord att rikta in sig på för din hemsida och ditt innehåll, och om du inte gör det ordentligt kan du gå miste om värdefull trafik. Ett annat misstag är att inte använda korrekta optimeringstekniker på sidan, som att använda rätt sökordstäthet och inkludera relevanta sökord i dina titel taggar och meta description.

Att tänka "mobile first"

Att misslyckas med att optimera din hemsida för mobila enheter kommer också skada din rankning, eftersom fler och fler människor använder mobila enheter för att söka på webben. Det här är bara några av de vanligaste misstagen som människor gör med sina SEO-ansträngningar - om du inte är försiktig kan du också göra dem och skada din synlighet online som ett resultat. Detta är vanligt bland våra nya kunder.

Övervaka din hemsida för att spåra framsteg och optimera resultaten

Sökmotoroptimering, SEO, är en process genom vilken en webbplats kan förbättra sin rankning på sökmotorernas resultatsidor. Genom att övervaka din hemsidas trafik i tex Google Search Console eller Google Analytics, kan Capace spåra framsteg på Google och andra sökmotorer vilket hjälper oss identifiera möjligheter till förbättringar.

Om du till exempel märker att din webbplats organiska trafik har minskat kan du behöva justera din SEO-strategi. På samma sätt, om du ser att din webbplats inte visas i Googles sökresultat för vissa sökord, kan du behöva lägga till eller uppdatera dina meta taggar. Genom att spåra dina framsteg och optimera dina resultat kan du se till att din hemsida är synlig för de personer som letar efter den.

Capace - Ditt första val

Om du vill se verkliga resultat från din webbplats är det viktigt att ta ett holistiskt och datadrivet synsätt på SEO. Genom att optimera din hemsida för sökmotorer, rikta in dig på rätt sökord, skapa högkvalitativt bra innehåll som resonerar med din publik och marknadsföra ditt innehåll genom sociala medier och andra onlinekanaler, kan du driva mer trafik och konverteringar till ditt företag. Och glöm inte att göra webbplatsanalys så att du kan spåra framsteg och göra några nödvändiga justeringar per månad.

Sökmotoroptimering kan vara ett extremt effektivt sätt att driva tillväxt för företag av alla storlekar, så om du vill ta ditt företag till nästa nivå, då behöver ni investera i SEO-arbete. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation med vårt team av experter. Vi hjälper dig att utveckla en effektiv SEO-strategi skräddarsydd specifikt för ditt företags behov.