fbpx

Hosting.

hosting med
hållbarhet
i fokus.

behöver du hjälp med hosting?

Tveka inte att kontakta oss för rådgivning eller boka in ett möte.

Kontakta oss

Vi är en webbyrå i Malmö som erbjuder våra kunder möjligheten att stanna kvar hos oss med sin hemsida även vid lansering. Vår hosting drivs på 100% förnybar energi för att minimera klimatpåverka. Det är helt utan bindningstider och du äger hela innehållet på din hemsida efter lansering.

Vi erbjuder dig en komplett lösning för dina hostingbehov. Som kund med hosting hos oss har ditt företag möjligheten att samla alla era e-postadresser under ert domän. På så vis slipper ni flera fakturor och från olika leverantörer.

 

Vill du veta mer?

Fyll formuläret nedan så kontaktar vi dig.

 

Välkommen att flytta in!

Er utvecklingssida är klimatsäkrad hos oss under hela uppbyggnaden. Vill du stanna kvar hos oss med din hemsida även vid lanseringen så är du varmt välkommen att flytta in! All vår hosting drivs på 100% förnybar energi för minskad klimatpåverkan. Vi har valt att samarbeta med Falkenbergsbaserade GleSYS. GleSYS klimatsmarta datacenter är certifierade enligt Good Environmental Choice (Bra Miljöval™).

Vi binder inte våra kunder med långa bindningstider och hos oss äger Du hela innehållet på sin hemsida efter lansering. Skulle man vilja ha sin hemsida kvar på våra servrar även efter avslutat projekt erbjuder vi både säker och professionell administration. Givetvis kan du ta ditt befintliga domännamn och e-postadresserna med dig! Samla allt hos oss.

Ikon för hosting

Hosting

Vill du dela webbutrymme eller önskar du hellre något eget? Vi erbjuder olika möjligheter och alternativ att hosta din hemsida på. Delad server (webbhotell), virtuell hosting (egen VPS) eller dedikerad server?

Läs mer om de olika alternativen här

ikon för domän

Domän

Domännamnet är hemsidans webbadress och identitet. Det vill säga det du skriver in i sökfältet när du vill besöka en hemsida. Vi finns till hands såväl du behöver göra en domänregistrering för en ny domän eller vill flytta din befintliga domän till oss.

Läs mer om domäner här

ikon för SSL-certifikat

SSL

Vi hjälper dig att få ett SSL-certifikat utfärdat och installerat på din domän. Om du redan äger ett SSL-certifikat sedan tidigare hjälper vi gärna dig med installationen.

Läs mer om SSL här

Ikon för brev eller kontakt via E-post

E-post

Håll allt samlat på ett och samma ställe, ta med er e-postadresserna till oss. Som kund med hosting hos oss har ditt företag möjlighet att samla alla era e-postadresser under ert domän. På så vis slipper ni flera fakturor och från olika leverantörer.

Läs mer om e-posthantering här

Våra mest efterfrågade tjänster:

 

Hosting

Börjar det dra ihop sig för lansering av din nya fantastiska hemsida som världen bara måste få se? Då kan det vara läge att planera för hur hemsidan ska hostas. Hosting gör det möjligt för din hemsida att publiceras på nätet så att potentiella kunder, befintliga kunder och samarbetspartners kan nå den.

Vi erbjuder dig olika alternativ för din hosting och givetvis hjälper vi dig hitta den som passar bäst för dig i förhållande till budget, önskemål och resultat. Nedan beskriver vi skillnaderna mellan våra tre olika alternativ så att du ska kunna få en förståelse för vad som skiljer dem åt.

Delad server

Välkommen att checka in! Att hosta sin hemsida via en delad server är den mest kostnadseffektiva och vanliga formen av hosting. Denna formen av hosting kan liknas med att hyra rum på ett hotell, därför benämns ofta företag som till stor del arbetar med delad serverhosting som just ett webbhotell. På en delad server hostas din hemsida tillsammans och gemensamt med andra hemsidor. Exempelvis delar du processor, minne och tillgänglig trafikvolym med andra kunder. Delad server är ett rekommenderat alternativ för dig som har en enklare hemsida eller e-handel och/eller har en lägre till måttlig nivå av trafik (besökare) på er hemsida.

Dedikerad server

Hosting på dina villkor. Dedikerad server är en hostingtjänst där du hyr servern du ska använda ditt webbutrymme på. Att servern är “dedikerad” innebär att du inte delar utrymme med andra kunder. På en dedikerad server har du möjlighet att själv välja processor, ramminne och lagringsutrymme och givetvis hjälper vi gärna dig att skräddarsy din server så att den passar just för ditt digitala behov.

Virtuell hosting

Ditt hem, din borg. Virtuell hosting som ofta även brukar kallas för egen VPS innebär att hostingen av hemsidan sker i ett datormoln. Egen VPS är en virtuell privat server (därav VPS) och alltså din helt egna server. En VPS bygger på partitionering av en fysisk server vilket ger dig möjligheter att anpassa hostingen efter dina behov. Du betalar endast för den serverkapacitet som du behöver i form av processor, minne och trafikvolym. Virtuell hosting är ett alternativ för dig som gillar att ha kontroll.

 

Domän - din adress på nätet

En sida som ska publiceras på nätet behöver förutom hosting också ha en adress, det vill säga en webbadress. Adressen gör det möjligt för besökare att hitta till din sida, exempelvis genom att söka på adressen uppe vid sökfältet i sin webbläsare, direkt i söktjänsten eller genom att klicka på en länk du skrivit ut på sociala medier.

För att du ska kunna ha en webbadress till din hemsida behöver du ett domännamn. En domän består ofta av ditt företags namn samt en toppdomän som indikerar vilket land ditt företag är verksamt i. Vi kan ta Capace som exempel; vårt domännamn är capace.se. “capace.se” är domännamnet och “.se” är toppdomänet för domännamnet. Skriver du in “capace.se” i din webbläsares sökfält så kommer du att hamna på vår startsida. Ett annat exempel på där din domän kan komma att användas är i din e-postadress.

Alla domännamn finns registrerade hos en registrator. En registrator kan exempelvis vara ett webbhotell eller en annan webbleverantör. Men en registrator kan lika gärna också vara ett företag som enbart bedriver verksamhet inom administration av domännamn. Vet du var ditt domännamn är registrerat någonstans?

Om du inte vet vad ditt domännamn är registrerat någonstans har du möjlighet att söka information om din domän via en databas. På Internetstiftelsens hemsida kan du söka befintliga domännamn från toppdomänerna “.se” och “.nu”. Du kan också söka lediga domännamn om du går i tankarna på att registrera en ny domän. Besök Internetsstiftelsens hemsida genom att klicka på länken här: https://internetstiftelsen.se/

Har du ett domännamn från exempelvis toppdomänen “.com” kan du behöva söka i en liten större databas. På ICANNs hemsida kan du söka information kring domäner registrerade utanför Sverige. Besök ICANNs hemsida genom att klicka på länken här: https://lookup.icann.org/

Om det börjar dra ihop sig för lansering av din hemsida kan det vara läge att kika på det här med domännamn. Det är såklart en fördel att ha sin domännamn samlat där du har din hosting. Går du i tankarna att flytta din hosting till oss så hjälper vi gärna dig om du även vill flytta din domän till oss. Och har du inget domännamn ännu så hjälper vi gärna dig med en domänregistrering, kontakta gärna oss för mer information!

 

SSL

 

Dags för ett hänglås?

SSL står för Secure Sockets Layer och är en säkerhets- och krypteringstjänst. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och en webbläsare förblir privat. En krypterad anslutning indikeras av att webbläsarens adressfält ändras från “http://” till “https://” och i de flesta webbläsare markeras även ett hänglås i adressfältet.

Vad är http/https?

HTTP och HTTPS är kommunikationsprotokoll för hemsidor på internet. HTTP står för kommunikationsprotokoll Hyper Text Transfer Protocol och HTTPS för det krypterade kommunikationsprotokollet Hyper Text Transfer Protocol Secure. De flesta hemsidors domännamn börjar med “http://” eller “https://”, och det senare indikerar att hemsidan är krypterad med SSL.

En krypterad anslutning indikeras alltså av att domännamnet i webbläsarens adressfält ändras från “http://” till “https://” och i de flesta webbläsare markeras även ett hänglås i adressfältet.

Behöver jag SSL på min hemsida?

Google uppdaterar kontinuerligt sin söktjänst samt sin webbläsare Chrome för att varna sina användare för osäkra hemsidor. Ett exempel på vad dessa uppdateringar har lett till är att söktjänsten hellre visar dig som användare ett resultat av krypterade och säkra sidor medan hemsidor som saknar ett certifikat prioriteras ned. En krypterad och säker hemsida är alltså dessutom en mer sökvänlig hemsida.

En osäker hemsida indikeras med ett varningsmeddelande antingen innan man nått fram till hemsidan eller i webbläsarens sökfält. Detta riskerar att skrämma iväg potentiella besökare och kunder. En krypterad och säker hemsida är en modern och trovärdig hemsida.

Vi rekommenderar därför alla som äger en hemsida att kryptera den.

Fördelarna med SSL:

Säkerhet

All data som skickas mellan besökare och hemsidan förblir privat.

Sökvänligt

Söktjänsterna prioriterar krypterade och säkra hemsidor före okrypterade.

Användarvänligt

Inga förlorade besökare p.g.a. webbläsarens säkerhetsvarningar.

Trovärdigt

Din hemsida, företag och ditt varumärke upplevs som trovärdigt och seriöst.

Hur får jag min hemsida krypterad?

För att kunna SSL-kryptera en hemsida krävs det att du har ett SSL-certifikat utfärdat på domännamnet. Det finns lite olika typer av certifikat med olika nivåer av säkerhet samt teknik, exempelvis hur många domäner som krypteras och kryptering av underdomäner. Många webbhotell erbjuder numera sina kunder möjlighet att installera SSL.

Vi hjälper dig att få ett SSL-certifikat utfärdat och installerat på din domän. Om du redan äger ett SSL-certifikat sedan tidigare hjälper vi gärna dig med installationen. Har du frågor om en installation eller behöver hjälp med att beställa ett certifikat är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Hur kontrollerar jag att ett SSL-certifikat är giltigt på vår hemsida?

En krypterad anslutning indikeras av att domännamnet i webbläsarens adressfält ändras från “http://” till “https://” och i de flesta webbläsare markeras även ett hänglås i adressfältet. Dubbelklicka på domännamnet i adressfältet tills du får upp en pop-up för att få mer information om detaljer kring SSL-certifikatet på hemsidan.

Du kan också besöka hemsidan https://ssltools.com/ och genom deras analysverktyg få information om din hemsida är krypterad med SSL.

 

E-post

Håll allt samlat på ett och samma ställe, ta med er e-postadresserna till oss! Som kund med hosting hos oss har ditt företag möjlighet att samla alla era e-postadresser under ert egna domän. På så vis slipper ni flera fakturor och från olika leverantörer.

Vi är ett alternativ för dig som söker efter en kraftfull e-postplattform med enkel administration och säker lagring i Sverige. Oavsett om du väljer att använda huvudplattformen eller någon annan e-postklient så har du möjlighet att skapa din egna e-postsignatur, skapa vidarebefordringar, autosvar samt mycket mer.

Kan jag även flytta min inkorg till er?

Givetvis! Vi hjälper dig gärna med flytta din inkorg till oss. Kontakta oss gärna för mer information om export och import av inkorg, utkast och skickade meddelanden.

Kommer jag att kunna använda min e-post som vanligt?

Ja, er e-postadress kan konfigureras till den e-postklient ni väljer att använda. Vi har guider för de vanligaste e-postklienterna såsom Outlook, Gmail och Apple Mail. Och vi hjälper såklart till med det praktiska. Kontakta oss gärna för mer information eller fråga oss om några utav våra guider.

Var administreras min e-post?

Era e-postmeddelanden administreras via oss genom vår samarbetspartner GleSYS (GleSYS AB, org. nr. 556647-9241) som utgår från Falkenberg. Vi väljer våra samarbetspartner med omsorg och ställer bland annat krav på säkerhet, användbarhet och hållbarhet. All trafik krypteras och lagras inom Sveriges gränser, där svenska lagar gäller. GleSYS klimatsmarta datacenter är certifierade enligt Good Environmental Choice (Bra Miljöval™) och erbjuder en kraftfull e-postplattform med säkerhet i fokus.