fbpx

we
create
celebrations.

Publiceringsdatum:

december 21, 2022

Lästid:

5 minuter

Få ökad synlighet med Featured snippets!

Vill du få mer synlighet bland Googles sökresultat? Prova att optimera ditt innehåll för featured snippet! Med hjälp av featured snippet optimerat innehåll kan du snabbt öka din SERP-synlighet och nå en bredare publik.

Vad är en featured snippet?

En featured snippet är en ruta som syns överst på Googles sökresultat (SERP = Search Engine Result Page) och innehåller en sammanfattning av svaret eller det direkta svaret på en användares sökfråga.

I grund och botten är det ett sätt för användare att få en snabb men ändå heltäckande översikt över webbplatsen eller artikeln som innehåller deras önskade information, utan att lämna SERPen.

Målet med att visa utdrag är att hjälpa användare att hitta exakt vad de letar efter på kortare tid.

Varför är Featured Snippets en viktig del av SEO?

Featured Snippets är en viktig del av SEO eftersom de ger potentiella kunder en lättsmält sammanfattning av ditt innehåll och gör att det sticker ut från andra sökresultat.

Att ha ett utvalt utdrag kan också öka din webbplats klickfrekvens, eftersom användare är mer benägna att klicka på en webbplats som är markerad i Googles sökresultat.

Att ditt innehåll visas i en featured snippet kan dessutom hjälpa dig att skapa förtroende bland kunder, eftersom förtroendesignaler tenderar att öka när ditt innehåll visas högst upp i SERPen.

Hur du rangordnar ditt innehåll för featured snippets

När du försöker att visas i utvalda utdragsresultat bör du försöka förstå vilken typ av innehåll sökmotorer letar efter. Börja med att undersöka vilka typer av frågor folk ställer, skapa sedan innehåll som ger auktoritativa svar i ett kort, koncist format.

Målet är att tillhandahålla observerbara lösningar på ett organiserat och lättsmält sätt. När du skapar innehåll med utvalda utdrag, överväg att inkludera ett inledande stycke eller en sammanfattning, följt av tydliga steg för hur du löser problemet eller löser frågan bäst.

Inkludera relevanta sökord i ditt svar eftersom detta kommer att ge dig en fördel när du tävlar mot andra sidor på SERPen.

Se dessutom till att inkludera interna länkar till andra sidor på din webbplats; det här är ett annat sätt att öka din synlighet och öka organisk trafik från användare som klickar sig vidare från utvalda utdrag.

Slutligen, håll dig alltid uppdaterad med ändringar eftersom dessa kan ha en betydande inverkan på din position och övergripande organiska trafiknivå.

Övervaka dina framsteg noga och gör justeringar vid behov för att säkerställa att ditt innehåll förblir synligt för utvalda utdragsresultat!

Hur man effektivt undersöker frågor och nyckelord för featured snippet innehåll

Att efterforska frågor och nyckelord för featured snippet innehåll är en viktig del av att optimera för framgång. Börja med att förstå vilka typer av frågor som ställs i din bransch eller nisch, skapa sedan innehåll som svarar på dem på ett tydligt och kortfattat sätt.

Titta på de aktuella trenderna inom utvalda utdrag och upptäck vilka ämnen folk söker efter så att du kan anpassa din strategi därefter.

Se dessutom till att inkludera relevanta sökord i ditt svar eftersom detta kommer att bidra till att förbättra chanserna att visas i ett featured snippet på SERP:erna.

Tips om hur du strukturerar ditt innehåll för att maximera chanserna att visas i ett featured snippet

Att strukturera ditt innehåll för featured snippets kan vara lika viktigt som själva innehållet. Håll styckelängder kortfattade och dela upp svaren i logiska avsnitt så att de är lättare att skanna och navigera.

Sträva efter att ge ett kortfattat svar som använder ren, konsekvent formatering, såsom numrerade eller punktlistor, fetstilta rubriker och tabeller där så är lämpligt.

Dela dessutom upp långa avsnitt med bilder eller videor – detta hjälper inte bara att engagera användare, utan det gör också innehållet mer visuellt tilltalande och tillgängligt på alla enheter.

Att lägga till bilder och videor av hög kvalitet till ditt innehåll kan bidra till att förbättra engagemanget och göra det mer visuellt tilltalande.

Dessa element ökar också chanserna att visas i ett featured snippet på SERP:erna, eftersom de lägger till sammanhang och visuell förstärkning för att förklara ditt svar.

Dessutom kan du överväga att para ihop varje featured snippet med en uppmaningsknapp (CTA) eller relevant länk som uppmuntrar läsarna att utforska vidare eller vidta åtgärder. Se till att dessa är ovanför mitten så att användare inte behöver rulla ner för att hitta dem.

5 tips för att få featured snippet

  1. Se till att ditt innehåll svarar på användarens fråga tydligt och direkt.
  2. Håll ditt innehåll kortfattat, eftersom beskrivningar av utvalda utdrag är begränsade till cirka 50-60 ord.
  3. Använd relevanta nyckelord i sidrubriken, rubrikerna och i hela innehållet.
  4. Strukturerad data kan hjälpa Google att bättre förstå innehållet på din sida och därmed göra den mer kvalificerad för ett featured snippet.
  5. Konsekvent optimering är nyckeln; uppdatera ditt utvalda utdrag regelbundet för att ligga steget före konkurrenterna!

För fler tips kring SEO, kika in vår artikel här: Vad är SEO? Läs här för varför det är viktigt för företag: Varför är SEO viktigt för ditt företag?

Bästa metoder för att övervaka sökmotorernas algoritmer och spåra framsteg vid optimering för utvalda utdrag.

Det är viktigt att övervaka framstegen för dina featured snippet insatser för att säkerställa att du uppnår det önskade resultatet. Dra nytta av data från Google Search Console och andra analysverktyg, som PageSpeed Insights, för att få insikt i variationer i rankningar och klick.

Använd programvara från tredje part som till exempel SEMrush eller Ahrefs för att hålla dig informerad om algoritmändringar och förstå hur dessa kan påverka ditt innehålls position i SERP.

Genom att hålla dig à jour med förändringar i algoritmer och känna igen vilken inverkan det har på ditt innehålls synlighet kan du se till att alla optimeringar är framgångsrika och hjälpa till att bredda räckvidden för ditt material.

 

Kontakta oss

Behöver ert företag hjälp med att synas högre upp på Google så kan ni alltid slå oss en signal. Vi hjälper gärna till

Kontakta oss

Jacob Ottebäck

Junior SEO & SEM Specialist

Kontakta mig  /  0731 - 47 87 03